De kracht van een 350 kilometer lange rivier ...in een aantal bassins!

In 2016, Winter
Volg de verhalen
facebooktwitterlinkedininstagram

 

Het landgoed heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op pioniers: Arnoud Jansz plantte er in 1692 de eerste wijnstokken; in 1965 werd er door Niel Joubert een totaal nieuwe marketingstrategie bedacht: wijnproeven op het landgoed moest een ware beleving worden; en vanaf 2007 werken ze bij Spier, als eerste wijnhuis van Zuid-Afrika, met een state of the art biologische afvalwaterzuiveringsinstallatie. Door het waterverbruik drastisch te verminderen en het afvalwater te hergebruiken, probeert het wijnhuis de ecologische voetafdruk bij de productie van hun fantastische wijnen zo klein mogelijk te houden.

 

 

Een hele uitdaging als je bedenkt dat er bij de productie van één liter wijn tot wel vijf liter water wordt verbruikt en het wijnhuis is gelegen in een gebied waar water schaars is! Maar wijnhuis Spier doet haar motto: ‘Thinking responsible. Working ethically. Inspiring change.’ eer aan! De waterzuivering op het landgoed Spier is in staat om iedere dag een grote hoeveelheid water te zuiveren, een proces waar een rivier 350 kilometer voor nodig zou hebben! Het schone water wordt gebruikt om de tuinen rondom het wijnhuis en haar wijnranken te irrigeren.

Lees meer over ons concept of bestel hier direct de Lente ’17!

Reageer