STOOFPOTJE VAN EVERZWIJN MET POLENTA Winterbox '15

In Winterbox '15
Volg de verhalen
facebooktwitterlinkedininstagram

STOOFPOTJE VAN EVERZWIJN MET POLENTA

De  Brolio Chianti Classico DOCG is het absolute hoogtepunt in de WineTellers Winterbox van 2015. De stevige structuur van de wijn combineert perfect bij dit echte wintergerecht. Om de smaken goed tot hun recht te laten komen moet het vlees bijna twee uur opstaan, dus begin op tijd!

INGREDIENTEN (4 PERSONEN)

  • 600 gr everzwijn (goede stukken voor een stoofpotje)
  • 1 fles Brolio Chianti Classico DOCG
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • 1 takje salie, fijngehakt
  • 1 rode ui
  • 1 stengel selder
  • 1/2 stengel prei
  • 3 el tomatenpassata
  • 200 ml   water
  • 1 gedroogd pepertje, fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • peper – zout
  • olijfolie

VOOR DE POLENTA

  • 350 gr melk
  • 350 gr water
  • 200 gr snelkookpolenta
  • 2 el Pecorino Toscano
  • peper – zout
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Snij het vlees in stukken en kruid het met peper en zout. Overgiet het vlees met de wijn totdat het vlees onderstaat. Breng het geheel op smaak met fijngehakte rozemarijn en salie. Laat even marineren.Snij de rode ui, selder en prei fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie.  Voeg het vlees toe aan de groentjes en doe de marinade erbij van zodra het vlees aangekleurd is. Voeg nog drie eetlepels tomatenpassata toe en leng aan met 200 ml water. Breng het stoofpotje verder op smaak met peper, zout, een gedroogd pepertje en twee laurierblaadjes.Laat het stoofpotje pruttelen op een laag vuurtje gedurende anderhalf tot twee uur.

Maak ondertussen de polenta:

Meng de melk met het water in een kookpot. Kruid met peper en zout en breng  het geheel aan de kook. Wanneer de melk het kookpunt heeft bereikt mag al roerend de polenta worden toegevoegd. Laat indikken.Voeg een scheutje olijfolie aan toe voor de smaak  en meng er nog twee eetlepels geraspte Percorino Toscano onder.



Reageer