SANDWICH VAN KABELJAUW Winterbox '15

In Uncategorized, Winterbox '15
Volg de verhalen
facebooktwitterlinkedininstagram

SANDWICH VAN KABELJAUW

Dit lichte voorgerechtje – sandwich van kabeljauw – is helemaal niet moeilijk om te maken en zo klaar. Bovendien ontzettend origineel! Leuk om te maken als je vrienden over de vloer krijgt en geen zin hebt om te lang in de keuken te staan – zo kun je ze toch iets lekkers voorzetten terwijl je geen moment van het gesprek hoeft te missen!

INGREDIENTEN

  • 400 gram tonijn
  • 8 plakjes katenspek
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 150 milliliter droge witte wijn
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Bak de plakjes spek zonder olie of boter in een koekenpan knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hier de gesnipperde sjalot 3 minuten in. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes inkoken.

Dep ondertussen de vis droog en maak er 4 stukken van. Bestrooi de stukken met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 minuten gaar. Keer halverwege.

Leg op elk bord een plakje spek, hierop het haasje en nog een plakje spek.

Snijd de kappertjes grof en roer deze met de extra vierge olijfolie door de saus. Verdeel dit over de vier bordjes, schenk een heerlijk glas Brolio Torricella IGT in en geniet!



Reageer