Net buiten Stellenbosch ligt het wijnhuis Spier, één van de bekendste en oudste wijnhuizen in de Kaapse wijnlanden. Een magische plek voor de ware wijnliefhebber. Wijnproeven doe je hier onder het genot van een picknick of een heerlijke maaltijd in het restaurant Eight. Echt iets voor een wijnteller om te onderzoeken!
VERHALEN UIT DEZE BOX:
- Thinking responsible. Working ethically. Inspiring change
- De kracht van een 350 kilometer lange rivier
- In gesprek met … Frans Smit
Word nu lid en krijg toegang tot meer persoonlijke verhalen!
de wijnen
CHENIN BLANC (SIGNATURE)
‘Heerlijke frisse stijl, met vlierbloemen en rijpe peer, passievrucht,geparfumeerd’De Chenin Blanc is een van dé druiven van Zuid-Afrika, hier al sinds mensenheugenis aangeplant. In de loop der jaren is in Zuid-Afrika de erkenning voor de kwaliteit van deze druif ook gegroeid. Een van de belangrijkste eigenschappen is dat hij goed overweg kan met het warme klimaat van de Kaap, en dus ook altijd zijn zuren en karakter weet te behouden. Hij kan lichtvoetige wijnen opleveren, maar ook wijnen die heel krachtig van karakter zijn. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van zowel wijngaarden met bush vines als van moderne wijngaarden met op draad gespannen Chenin-stokken. Voor de Signature wordt alleen de wijn van de beste wijngaardblokken gebruikt. Deze Signature Chenin Blanc is gemaakt in een heerlijk frisse en stijl, met een elegante smaak en spetterend fruit. De druiven ondergaan bij binnenkomst een kort contact met de schillen, om ze meer smaak te geven. De wijn wordt op tank vergist, en rijpt ook op tank, om al het fruit te behouden. Bovendien heeft de Chenin Blanc karakter genoeg van zichzelf. Hij rijpt nog drie maanden op de gistcellen, die hem extra rijk en stevig van karakter maken. Een heerlijke, soepele en frisse Chenin Blanc is het resultaat.

PINOTAGE (SIGNATURE)
‘Heerlijke frisse stijl, met vlierbloemen en rijpe peer, passievrucht,geparfumeerd’Pinotage heeft in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw een eigen plaats verworven. Deze kruising van Pinot Noir en Cinsault levert druiven en wijnen op met een heel eigen karakter. In de begintijd was er een probleem, omdat de wijnen veel zuren en tannine hadden. Maar inmiddels weten de wijnmakers hoe ze met de Pinotage om moeten gaan. De druiven worden veel rijper geoogst en bij het wijn maken wordt meer het accent gelegd op het fruit, zoals ook bij deze wijn. Dat wordt onder andere bereikt door een koude inweking op de schillen van twee dagen. Op dat moment gist de wijn niet, door de koude, maar neemt het sap kleur en zachte tannine op uit de schillen van de druiven. De wijn krijgt meer diepgang en complexiteit door 20% op houten vaten van Frans eiken te laten rijpen, gedurende zo’n 8 tot 10 maanden, afhankelijk van de jaargang. De rest van de wijn rijpt op roestvrij staal met staven van Frans eikenhout, die hem nog wat extra houtaroma geven. Een heerlijke rode wijn, met een speelse harmonie tussen hout en fruit.


Waarbij Heel smakelijk met gemarineerde lamskoteletten van de grill, hamburger met gekarameliseerde uien, zachte kazen