Familie Schwebel Lentebox ´14

Domaine du Moulin de Dusenbach is in bezit van de familie Schwebel, en heeft meer dan 28 hectare wijngaarden in haar bezit. Deze wijngaarden zijn verdeeld over 15 dorpjes, waaronder ook een behoorlijk aantal ‘Grand Crus’. De Riesling, Pinot Gris, Gewürztraminer en Muscat à Petits Grains worden beschouwd als de ‘vier edele druiven’ van de Elzas. Alleen van deze druiven mag een ‘Grand Cru’ gemaakt worden. Maar dan moeten ze natuurlijk wel van een uitstekende, bij wet aangewezen wijngaard komen. Want de bodemsamenstelling in de Elzas varieert enorm. Van kiezel, kalk en graniet tot leisteen, klei en zelfs vulkanisch gesteente. Die verschillen proef je terug in de verschillende Grand Crus uit de Elzas.

Net als bij de familie Petri ligt ook bij de familie Schwebel de focus zuiver op kwaliteit. De druiven worden met de hand geplukt waarbij de onvolgroeide druiven worden verwijderd om meer ruimte te bieden aan de overige druiven. De familie Schwebel heeft gras gepland tussen de wijnstokken om de structuur van de grond te verbeteren en te beschermen tegen erosie. De familie combineert de beste ambachtelijke technieken met de meest moderne snufjes. Bij deze wijnboer hebben we een prachtige Muscat- en Rieslingwijn voor u geselecteerd. Met een muscat wijn uit de Elzas heeft u een wijn met een uitgesproken aromatisch karakter en de smaak van vers fruit. Muscat uit de Elzas onderscheidt zich van de zoetere Muscats uit het Franse Zuiden. Muscat wijnen uit het Zuiden van Frankrijk zijn meestal Vins Doux Naturel, versterkte wijnen met een hoog gehalte aan restsuikers. De Muscat uit de Elzas doorloopt een volledige fermentatie en is daardoor droog tot zeer droog van smaak. Riesling uit de Elzas is een droge en fruitige wijn die heerlijk smaakt bij vis, schaaldieren, gevogelte, koud vlees en bij beroemde Elzasser gerechten zoals zuurkool, Coq au riesling en gerookte ham. Kazen als Appenzeller, Emmentaler en Port-salut, ook al komen deze niet uit de Elzas, laten zich ook uitstekend door deze wijn vergezellen!

 


Lees ook

Reageer

Category:

Submit a comment