Familie Petri Lentebox ´14

Dit familiebedrijf dateert uit het jaar 1665. Met vader Gerd, moeder Sigrund en zonen Maximilian en Phillip is dit familiebedrijf toe aan de 14e generatie. De druiven groeien op 14 hectare grond rondom het dorp Herxheim am Berg op de “Deutsche Weinstraße”. De wijngaarden bevinden zich 200 meter boven zeeniveau aan de voet van het “Haardtgebergte”. Deze berging beschermt de wijngaarden tegen gevaarlijke weersomstandigheden. Door een overvloed aan zon, weinig regen en het milde klimaat kan de familie wijnen van topkwaliteit leveren. Verder ligt het geheim van het succes volgens de familie Petri in niets anders dan noeste arbeid.

Zoon Phillip legt uit hoe het productieproces verloopt. Alle druiven worden met de hand geplukt. Dit proces is uiteraard arbeidsintensief, maar op die manier wordt zeker gesteld dat alleen de beste druiven worden gebruikt. De druiven worden vervolgens geperst, maar niet tot aan de laatste druppel. Hiermee voorkom je dat de smaakkenmerken naar de achtergrond verdwijnen. Vervolgens gebeurt het fermenteren langzaam op gecontroleerde temperaturen om wederom de aroma’s te waarborgen. Tot slot worden de wijnen – bij voorkeur in houten vaten – opgeslagen. De witte wijnen van Petri zijn fris en hebben tegelijkertijd een fijne zoete smaak. De rode wijnen hebben een rijke smaak maar zijn niet zwaar.

Tijdens ons bezoek mochten we niet vertrekken voordat we hadden gegeten in “Zum Honigsack”, het restaurant dat hoort bij het wijnlandgoed. In dit mediterraans aandoende restaurant worden uiteraard de beste wijnen van de familie Petri geserveerd. Heerlijke combinaties met traditionele streekgerechten, zoals de Rumpsteak met uien. Ook de lam en vis komen met de warme aanbeveling van de kok. In dit restaurant wordt wijn-spijs beleving tot in perfectie uitgevoerd!


Lees ook

Reageer

Category:

Submit a comment