JOSE BRAAMCAMP LOBO DE VASCONCELOS Lentebox '15

De 68-jarige wijnmanager maakt in eerste instantie een wat hautaine, afwachtende indruk. Hij vertelt direct dat hij geen wijnmaker of wijnboer is. José leidt als manager het grote familiebedrijf. Het produceren van de wijn laat hij graag over aan vrouwen. ‘Enkele jaren geleden heb ik het roer hier totaal omgegooid. Er werkten destijds alleen maar mannen. Ik ben ervan overtuigd dat de vrouwelijke touch de wijn beter doet smaken. Daarom wordt het hele productieproces nu uitgevoerd door vrouwen….’

DE WIJNEN

TOURINGA NACIONAL

QUINTA DO CASAL BRANCO

Een finke jongen die bij elke maaltijd anders zal smaken. De rokerige aroma’s en stevige body maken hem geschikt  en heerlijk opwekkend glas rood. De Portugese topdruif touriga nacional wordt door Quinta do Casal Branco gebruikt om deze heerlijke wijn van te maken. Hier in Midden-Portugal krijgen de druiven iets meer zuren en frisheid, omdat de wijngaarden dichter bij de Atlantische oceaan liggen.

OORSPRONG Ribatejo
TYPE Rood
DRUIF Touringa nacional
SPIJS …
SERVEREN 16 tot 18 graden
ALCOHOL …

ZIEN
Diep kersenrood.

Ruiken
Krachtig en zwoel in de geur, zoete kersen, lichte kruidigheid, vijgen, peer, accent op het fruit.

PROEVEN
Heerlijk opwekkend en fris in de smaak, soepel, lekker fruit, goede zuren, weinig tannines, mooi gemaakt.

HOUDBAARHEID
Heerlijk nu te drinken, maar verbetert nog gedurende ongeveer 3 tot 5 jaar.

SPIJS
Lekker bij gerookte kip, gerookte eendenborst, varkensrollade uit de oven, belegen kazen.

SPECIALE RECEPTEN VAN LACUIZINE
Rodekool-quiche met gerookte kip, Gorgonzolaquiche met cherrytomaten (zie onze website), Pizza-style puntpaprika’s (zie onze website).

QUINTA ROOD

QUINTA DO CASAL BRANCO

Deze heerlijk blend is een rake combinatie van cabernet-sauvignon (voor de juiste zuren en tannines) met wat alicante bouschet (extra kracht en vooral kleur), en touriga nacional, die een lekkere peperigheid en souplesse aan de wijn geeft .

OORSPRONG Ribatejo
TYPE Rood
DRUIF Cabernet-sauvignon, alicante bouchet, touringa nacional
SPIJS …
SERVEREN 16 tot 18 graden
ALCOHOL …

ZIEN
Medium robijnrood.

Ruiken
Viooltjes, kersen en pruimen, vleugje kruidigheid, open geur, heerlijk in zijn fruit.

PROEVEN
Opwekkend en sappig in de smaak, elegantie en frisheid, een vleugje mint, goede zuren, klein pepertje, geen strenge tannines na.

HOUDBAARHEID
Een wijn om direct te drinken, maar nog twee tot vier jaar verbeteren.

SPIJS
Pasta met vleesragout, stoofvlees van rund, ossobucco, lichtbelegen kazen.

SPECIALE RECEPTEN VAN LACUIZINE
Italiaanse tagliatelle met romige vleesragout, Lasagne bolognese (zie onze website), Bourgondische boeuf bourguignon (zie onze website)

QUINTA WIT

QUINTA DO CASAL BRANCO

Voor de witte wijnen is de streek aan de Taag niet ideaal. Voorwaarde om goede witte wijnen te kunnen maken is het gebruik van lokale ruivenrassen, die ondanks de warmte de fruit en zuren vasthouden. Deze witte wijn is gemaakt van zo’n fraaie druif, de fernão pires.

OORSPRONG Ribatejo
TYPE Wit
DRUIF Fernão Pires
SPIJS …
SERVEREN 8 tot 10 graden
ALCOHOL …

ZIEN
Helder strogeel.

Ruiken
Open geur, wat wit fruit en zelfs een vleugje groente, mint en venkel, appel en limoen, bloemen, rokerig, heel uitgesproken van karakter.

PROEVEN
Mild en rijk in de smaak, duidelijke bitters, krachtig wit, stevige zuren, karaktervol.

HOUDBAARHEID
Een wijn om direct te drinken, maar kan nog wel twee jaar mee.

SPIJS
Wat lichtere gerechten, wit vlees met sauzen, visgerechten, inktvis of verse sardines van de grill, pasta en schelp- of schaaldieren.

SPECIALE RECEPTEN VAN LACUIZINE
Kippendijtjes in saus van tomaat en chocolade, Pittige tagliatelle met scampi’s (zie onze website), Sandwich van kabeljauw (zie onze website).

_column_text]

Reageer

Category: