Wij geloven dat verhalen de wijn beter doen smaken. De verhalen van de boer geven namelijk zin en betekenis aan zijn wijnen. Zo heeft de wijn een hele andere smaakbeleving wanneer je meer weet over de geschiedenis, de specifieke eigenschappen of de bijzondere anekdotes die bij het product horen. De wijnwereld is een onuitputtelijke bron van verhalen. Hij wordt veelal gevormd door familiebedrijven met een inspirerende geschiedenis waar de passie voor wijn van generatie op generatie wordt overgebracht. Als de WineTellers gaan wij voor jou op zoek naar deze verhalen. Dit doen we door bij de wijnboeren op bezoek te gaan en een paar dagen met ze door te brengen. Ze vertellen ons over hun leven en ze leiden ons rond over hun domein. Dit levert prachtige beelden en verhalen op die we vervolgens delen met jou. Zo brengen we de wereld van de wijnboer echt dichtbij. Ons doel is om jou een wijnreis te laten maken vanuit je woonkamer. Je neemt een slok en ruikt de aarde, geniet van het uitzicht en proeft de geschiedenis.

Hoe is het begonnen?

Op 15 januari 2013 is in het Amsterdamse café Spek het idee ontstaan voor WineTellers. Na een paar drankjes kwamen we te spreken over onze gezamenlijke droom; het starten van een eigen bedrijf. Maar hoe dan? En wat voor bedrijf? We verkeerden allebei in de gelukkige situatie dat we een fijne baan hadden, maar vrije tijd is daardoor schaars. Als we daadwerkelijk een bedrijf willen opstarten en ook willen volhouden, moet het plezier centraal staan. Want zonder plezier, beseften we, zouden we het nooit volhouden. Nadat we een A4’tje en pen van het barpersoneel hadden geleend begonnen we te brainstormen. We noteerden alle gezamenlijke interesses en passies. Vervolgens keken we of er een verbinding gelegd kon worden. Uiteindelijk bleven de woorden wijn, reizen en verhalen overeind. Dit bleek later de start van WineTellers.

Wie zijn wij?

Ruud Thijssen – Geboren in Limburg, maar woonachtig in Amsterdam en verknocht aan deze stad. Vroeger vond ik wijn vooral iets voor snobisten, maar gaandeweg ben ik van dit product gaan houden. Ik heb niets op met pretentieus gedoe en vind het belangrijk dat we met WineTellers de verhalen en wijnen op een toegankelijke manier beschrijven.

Jeroen Edeling – via Hoorn, Warschau, Maastricht en Vietnam alweer 7 jaar geleden neergestreken in het mooie Amsterdam. Lekker eten is voor mij de essentie van genieten. Sinds een jaar of twee kan ik daar ook de mooiste wijnen bij schenken! Ik hou van verhalen en ben altijd nieuwsgierig naar “het verhaal erachter”. Dit staat voor mij dan ook centraal binnen WineTellers.

Ons team

Zonder de hulp van een team aan vrienden zou WineTellers nooit kunnen bestaan. Dit team bestaat uit Lotte de Reus (website & vormgeving) en Casper Zwart (redactie & communicatie). Samen doen wij ieder seizoen ons uiterste best om een mooie en inspirerende WineTellersBox samen te stellen.

Lijkt het je leuk om onderdeel uit te maken van de verdere ontwikkeling van WineTellers? Ben je net zo gepassioneerd over wijn en de makers ervan als wij? Wil je een keer een gastblog schrijven? Laat het ons dan weten! Stuur een mailtje naar info@winetellers.nl.