LAMSKOTELETJES IN MUNTMARINADE Winterbox '15

In Winterbox '15
Volg de verhalen
facebooktwitterlinkedininstagram

LAMSKOTELETJES IN MUNTMARINADE

Deze lamskoteletjes in muntmarinade zijn supermakkelijk te bereiden en smaken heerlijk bij een frisse zomersalade en gebakken aardappeltjes. Of, op traditioneel Italiaanse wijze, met gegrilde courgettes als ‘secondo piatto’ na een pasta.

INGREDIENTEN (2 PERSONEN)

  • 400 gram tonijn
  • 4 (biologische) lamskoteletten
  • 1 takje munt
  • 2 mandarijnen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de muntblaadjes fijn en doe ze in een schaal. Maak de muntmarinade door het sap van de mandarijnen boven de muntblaadjes uit te persen en dit te vermengen met de olijfolie en wat peper en zout.

Leg de lamskoteletten in de marinade en laat ze een paar uur staan, buiten de koelkast. Draai ze af en toe, zodat de marinade goed kan intrekken.

Je kunt de koteletjes ook een avond van tevoren alvast marineren. Haal ze dan een uur voordat je ze gaat bakken uit de koelkast.Zet een koekenpan op het vuur en bak de gemarineerde lamskoteletten in 2 à 3 minuten aan elke kant bruin. Zo blijven ze rosé van binnen. De ongecompliceerde Chianti docg ‘del Barone Ricasoli’ pas perfect bij dit gerecht.

Buon appetito!



Reageer