De verloren zoon Winterbox ´13

In Winterbox '13
Volg de verhalen
facebooktwitterlinkedininstagram

Een pijnpunt in de familie is het vertrek van Samuel, de oudere broer van Sylvain. Hij verliet zijn familie en de wijnboerderij om in Nieuw-Zeeland een nieuw leven te beginnen met zijn vrouw, die daar vandaan komt. Dit blijkt een pijnlijk onderwerp, vooral bij moeder Martine…

Nieuw-Zeeland is natuurlijk ver weg en de familie kan hem moeilijk opzoeken omdat er altijd iemand op de boerderij moet zijn. Het blijkt dat Samuel het moeilijk vond om zijn draai te vinden op de boerderij. Vader Jean-François is een temparamentvolle perfectionist, en Samuel moest het vaak ontgelden. Het maken van ‘perfecte’ wijn geeft natuurlijk veel stress en Samuel vond het volgens zijn moeder moeilijk om hiermee om te gaan. Hij heeft van nature een introvert karakter en kon moeilijk weerwoord bieden aan zijn vader. Sylvain lijkt naar eigen zeggen in zijn karakter veel meer op zijn vader. Het gemis van Samuel wordt versterkt door de situatie van het bedrijf. Het lukt aardig om het hoofd boven water te houden maar er moeten tropenuren gedraaid worden om de wijnproductie gaande te houden.

De hulp van Samuel was daarbij erg welkom geweest. Om het gemis een plaats te geven heeft de familie een eerbetoon afgegeven door een wijn te vernoemen naar de zoon van Samuel: Eden. Eden was twee jaar oud toen hij met zijn vader naar Nieuw-Zeeland vertrok. Toen hij negen werd ontvingen opa en oma een schilderij van hun kleinzoon. Een afbeelding van dit schilderij pronkt op het etiket van deze fles. Om jullie deelgenoot te maken van dit verhaal (en omdat het een lekkere wijn is) hebben we een exemplaar aan de selectie toegevoegd.

Reageer