TONIJNSASHIMI MET SESAMKORSTJE Herfstbox '15

In Herfstbox '15, Uncategorized
Volg de verhalen
facebooktwitterlinkedininstagram

TONIJNSASHIMI MET SESAMKORSTJE

Tonijnsashimi is heerlijk, maar ook wel een beetje afgezaagd. Dit recept is sashimi met een twist!

INGREDIENTEN

  • 400 gram tonijn
  • 50 gram sesam
  • Truffelmayonaise

BEREIDINGSWIJZE

Snijd een mooi stuk van de tonijn, waar je uiteindelijk 8 stukjes sashimi uit kunt snijden. Doop de tonijn rondom in de sesam. Verhit een pan op hoog vuur en leg de tonijn met de sesam-kanten in de pan, zodat ‘ie licht aangebakken wordt. Draai steeds (voorzichtig) om.

Houd de tonijn goed in de gaten en zorg ervoor dat de sesam niet verbrandt, door de vis op tijd om te draaien. Als de tonijn een mooi, gaar korstje heeft en van binnen nog mooi rood is, is ‘ie goed! Het moeilijkste gedeelte van de bereiding heb je er nu op zitten.

Snijd mooie sashimi-stukken van de tonijn, serveer ze op een schaal en druppel er truffelmayonaise overheen. Een lust voor het oog!



Reageer