BREEKBROOD MET BRIE Herfstbox '15

In Herfstbox '15
Volg de verhalen
facebooktwitterlinkedininstagram

BREEKBROOD MET BRIE

Een standaard stokbroodje bij de borrel of als side dish naast de soep is zó 2013… Echt lekker borrelbrood maak je gewoon zelf! Dit breekbrood met brie is één van de favorieten hier in huis.

INGREDIENTEN

  • 1 Turksbrood
  • 1 stuk brie
  • 1 bakje kruidenboter
  • peterselie

BEREIDINGSWIJZE

Snijd het brood eerst horizontaal en daarna verticaal een paar keer in. Niet helemaal door! Snijd steeds met zo’n 3 à 4 centimeter tussen de inkepingen, zodat je vierkante stukjes brood krijgt die aan de onderkant nog aan elkaar vastzitten.

Snijd de brie in langwerpige stukjes en stop ze in het brood. Smeer ook de kruidenboter in het brood.

Zet het brood zo’n 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Als de kaas en kruidenboter gesmolten en in het brood getrokken zijn, is je borrelbrood goed. Schuif het op een broodplank en breek de stukjes af met je handen. Smullen!

TIP

Je kunt je kruidenboter ook zelf maken! Afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt laat je 100 gram roomboter zacht worden buiten de koelkast. Snijd kruiden als peterselie en bieslook fijn en pers een teentje knoflook uit. Stop alles in een keukenmachine en mix je kruidenboter romig. Een beetje peper en zout erbij en jouw kruidenboter is klaar!Reageer